22 Nisan 2014 Salı

zaman : Yorum bırak

Zotac GeForce GTX 780 Ti AMP! Edition ekran kartı ortaya çıktı


This image has been resized.Click to view original image


Nvidia'nın GeForce GTX 780 Ti modeli için özel tasarımlı ekran kartı hazırlayan firmalardan biri de Zotac. Hız aşırtmalı olarak gelen performans sınıfı modellerini AMP! Edition serisi altında lanse eden firmanın ZT-70503-10P kodlu yeni modeli, 28cm uzunluğunda üç fanlı bir soğutucuya sahip. Köşe fanların 7.5mm, ortadaki fanın ise 8.5mm çapında olduğu soğutucuya beş adet bakır ısı borusu ve çok sayıda alüminyum yapraktan oluşan büyük bir ısı dağıtıcı blok eşlik ediyor. 

Zotac'ın daha önce piyasaya sürdüğü GeForce GX 780 AMP! Edition ile benzer bir görünüme sahip olan yeni kart, 2880 adet paralel işlem birimine sahip. 384-bit bellek veri yolu desteği ve 3GB GDDR5 bellek kapasitesi ile gelen kart aynı zamanda yüksek saat hızları ile de dikkat çekiyor. Açıklanan bilgilere göre grafik işlem birimi standart olarak 1006MHz ve GPU Boost özelliği ile 1072MHz'de görev yapan kartın bellekleri ise 1800MHz'de çalışyor.

Anakart üzerinde iki adet slotu işgal eden ekran kartında, ihtiyaç duyulan gücü sağlaması adına bir adet 8pin ve bir adet te 6pin güç konnektörlerine yer veriliyor. Görüntü aktarımı için çift DVI, HDMI ve DisplayPort ile geleneğin bozulmadığı ekran kartıyla dileyen kullanıcılar SLI kurulumları da gerçekleştirebilecek. Sınıfındaki en yüksek frekanslı model olmasa bile en hızlı kartlardan biri olarak yakında satışa sunulacak olan Zotac GeForce GTX 780 Ti AMP! Edition'ın tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatı ise şu an için bilinmiyor.

0 yorum :

Yorum Gönder