27 Nisan 2014 Pazar

zaman : Yorum bırak

Bilgisayarını Başkasının Kullanmasını İstemeyenler İçin 3 Formül

Birçok bilginin, kişisel dokümanın, fotoğraf ve özel projelerin hatta özelinizin depolandığı bilgisayarınızı sizden başkasının kullanmasını istemiyor musunuz? O zaman bu makaleye dikkat etmelisiniz.

PC, notebook, netbook, tablet derken evimizde ve işyerlerimizde kullandığımız bilgisayarlarımız adeta birer kişisel bilgi deposuna dönüştü. Öyle ki çalışma hayatımıza ilişkin notlardan, özel fotoğraflara kadar pek çok dokümanı bilgisayarlarımızda saklıyoruz. Digital hafıza hayatımıza ilişkin en gizli sırlara kadar birçok bilgiyi bizim adımıza koruyor. Peki, bizler bu kadar önemli bilgileri saklayan bilgisayarımızı ne kadar koruyoruz? Eğer siz de kullandığınız bilgisayarın başkalarınca kurcalanmasını istemiyorsanız uygulaması son derece kolay 3 araçla meraklı elleri bilgisayarınızdan uzaklaştırabilirsiniz.

1- KeyFreeze

KeyFreeze oldukça basit bir yazılım. Bu yazılımı bilgisayarınıza yüklediğiniz taktirde, kullanmakta olduğunuz klavye ve mouse sizden gelen ikinci bir komuta kadar kilitli kalıyor. “CTRL + ALT + DEL” tuşlarına aynı anda bastığınızda açılan kilit, programı tanımayan ya da tuş kombinasyonunu bilmeyen kişileri bilgisayarınızdan uzak tutuyor. Böylece iş yerinde ya da evde bilgisayarın başından kalkmanızı fırsat bilen meraklı kişiler size ait bilgilere ulaşamıyor.

2- Kid-Key-Lock

Adından da anlaşılacağı üzere Kid-Key-Lock özellikle küçük çocukların bilgisayarınızı karıştırma riskine karşı hazırlanmış bir yazılım. Uygulamanın en belirgin ve diğer seçeneklerden ayrılan özelliği korumaya yönelik yazılımın kişiselleştirilebilmesi. Kid-Key-Lock uygulaması ile tığkı KeyFreeze’deki gibi Mouse ve klavyeyi kilitleyebiliyor bunu yaparken dilediğiniz tuşların kilitlenmesini de sağlayabiliyorsunuz. Bu özellik sayesinde internete giriş adres harfleri, işaretleri ya da mouse’un click özelliğini de kilitleyebiliyorsunuz.

3- Toddler Keys

Toddler Keys uygulaması üçüncü ve son aracımız. Bu yazılımda yine küçük çocukları bilgisayarınızdan uzak tutmak hedefini güdüyor. Toddler Keys’de fare ve klavyenin kilitlenmesinin yanı sıra tıpkı bilgisayarınız kapalıymışçasına ekranın siyah görünmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu uygulamanın en güzel tarafı Mouse ile siyah ekranın üzerine resimlerin çizilebilmesi. Böylece meraklı minik dosyalara ulaşamıyor ama bilgisayar ile eğlenmesini sürdürebiliyor. Toddler Keys programında istediğiniz fotoğraf ve video dosyalarını ulaşılabilir kılmak da elinizde, tanımlayacağınız dosyalar izniniz dahilinde bilgisayarınız kilitli olsa dahi izlenebiliyor.

0 yorum :

Yorum Gönder