22 Nisan 2014 Salı

zaman : Yorum bırak

HDMI bağlantılarında ses sorununu gidermek

HDMI bağlantısı ile eğer televizyonuna görüntü ve ses aktarmak istiyorsanız ve sadece görüntüyü alıyor, ses alamıyorsanız çözümü çok basit ve yazımızı okumaya devam edin! Çözüme ulaşacaksınız!


Bilgisayarınızı ilk olarak sürücüleri kurun. Yani ekran kartı ve ses sürücülerini tekrar kurun. Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Çünkü bilgisayarlar normalde formatlandığında birçok sürücüyü Windows bulduğu için orjinal, kendi yazılımını içeren sürücüleri kurulmuyor. Bu yüzden bilgisayar üzerinden müzik dinlemek dışında farklı birşey yapmak istediğimizde problem yaratabiliyor.

Eğer sürücü işlemleriniz tam ise alt kısımda bulunan resimdeki gibi seçenekler göreceksinizdir. Eğer HDMI isimli ses çıkışı yok, sizde görünmüyor ise HDMI sesi aktarmayacaktır. Yukarıda belirttiğim gibi öncelikle sürücülerinizi yükleyin. Sonrasında ayarlarınızı varsayılan yapın gerisi otomatik olarak olacaktır. Aşağıdaki ekran görüntüsüne ulaşmak için sağ alt kısımdaki ses ikonuna sağ tıklayın ve Kayıttan Yürütme Aygıtları‘na tıklayın. Menüyü görebilirsiniz. Kolay gelsin.

0 yorum :

Yorum Gönder