26 Nisan 2014 Cumartesi

zaman : Yorum bırak

Android Cihazını Mouse olarak kullanın


AndroMouse isimli küçük, kullanışlı ve ücretsiz uygulama ile çok basit birkaç işlem ile telefonunuzu kablosuz fare ya da klavye olarak kullanabilirsiniz. 
Programı kurmak ve kullanmak için öncelikle yapmanız gereken Google Play'deki bu adresten AndroMouse 3.0 programını indirmek.
Programı indirdikten sonra bilgisayarımıza bir server programı kurmalıyız. Program yapımcısının sitesinden AndroMouse Desktop Server isimli küçük programı indirip çalıştırıyoruz. Program dosyasının uzantısı .Jar olduğu için bilgisayarınızda Java yüklü olması gerekmektedir.

Server programını bilgisayarımızda açtığımızda yukarıdaki gibi bir pencere göreceğiz. Burada önemli olan IP adresimiz. Yani Your IP adress yazan yer.
Server programımız açık dururken telefonumuzdan, indirmiş olduğumuz Andro Mouse programını açıyoruz. Programı açtığımızda karşımıza şöyle bir ekran gelecek.

Buradan programı Wi-Fi mı yoksa Bluetooth ile mi kullanacağımıza dair seçenekleri seçiyoruz. Ayrıca Settings kısmından ayarlara girebiliriz. Programın Türkçe desteği malesef yok. Biz Wi-Fi yani kablosuz ağ ile bağlanacağımız için en üstte bulunan Wi-Fi seçeneğini seçiyoruz.

0 yorum :

Yorum Gönder