26 Nisan 2014 Cumartesi

zaman : Yorum bırak

Şarj Edilebilir Pillerin Arkasındaki Bilim

Şarj edilebilir pil başka anlamda saklama pili olarak da bilinir ve bu pilin içinde iki veya daha fazla küçük hücre bulunur, bu da bu pillerin elektrik enerjisi uygulandığında tam kinetik ve elektriksel potansiyellerine ulaşmak için kendilerine şarj etmesini sağlar. Bilim diliyle, pilde serbest bırakılan elektromanyetik ve elektrokimyasal reaksiyon tamamen tersinebilirdir, bu yüzden bu pillerin bir tür akümülatör olduğunu söyleyebiliriz.
Bu hücreleri meydana getiren birçok ve çeşitli kimyasal var ve bunda kullanılan kimyasallar oldukça farklıdır ve kurşun, sülfürik asit, alkalin, nikel kadmiyum ve tabi ki lityuma 'bundan önce birçok şeyi yerine getiren ve bu ailenin en yeni üyesi- kadar değişebilir. Şarj edilebilir pillerin faydaları atmosfere çevresel fayda sağladığını düşündüğümüzde çok önemli ve sayıca fazladır. Şarj edilebilir piller sayesinde onlardan daha azı atılır ve ama onları atmak da biraz atılabilir bir fikir olmakta. Ayrıca, onları doğru şekilde ve çevreye hasarsız şekilde toplamanın ekonomik faydaları da vardır fakat onları bu şekilde elden çıkarmanın bedeli biraz yüksek olabilir, bu ikisi birbirine sıkı sıkıya bağlıdır ve şirketler bazen bunları elden çıkarmanın daha ucuz ve tehlikeli yollarını seçmektedirler.

Bu pillerden bazılarının 3 bin şarja kadar yaşam süreleri vardır ve bireysel bir kullanıcının elektronik aygıtlarında kullanmak üzere alkalin veya tek başına pil hücreleri satın almaktansa bunları alarak ne kadar tasarruf sağlayacağını görebilirsiniz. Bu pillerin uygulamaları çok fazladır ve bunların içinde otomobil marşları, tüketici aygıtları, büyük piller tarafından enerji verilen bazı hafif araçlar, cep telefonları, müzik çalarlar ve dijital kameralar vardır. Bunlar şarj edilebilir pillerle birlikte kullanılan ürünlerden bazıları. Şebeke enerji saklaması, bazı uygulamalardaki yeni bir teknoloji ve bu da yük seviyelendirmesi için şarj edilebilir piller kullanır, bu teknolojide günün elektrik enerjisinin bir kısmı voltajın düşük geleceği periyotlar için depolanır ve enerji taleplerinin, şarj edilebilir enerji kullanımları gibi güneş tepedeyken enerjinin depolanması da buna benzer, arttığı zamanlar için saklanır.

Pillerin enerji talebinin düşük olduğu dönemlerde depolayıp elektrik ihtiyacının fazla olduğu dönemde şebekeye vererek pahalı güç santralleri kurmayı elimine eder ve jeneratörlerin değerini daha fazla ve uzatılmış operasyon saatlerine yükseltir. Bunlar şarj edilebilir pillerin teknik boyutlarından ve kullanım alanlarından bazıları ve gördüğünüz gibi normal uygulamaların alanına rahatlıkla ulaşıp endüstriyel ve bilimsel alanlara girmişlerdir.

0 yorum :

Yorum Gönder