22 Nisan 2014 Salı

zaman : Yorum bırak

LinkWheel

LinkWheel, Türkçeye çevrildiğinde link tekerleği olarak geçen bu terimin bizim sektörümüzde ki açıklaması ise link döngüsü olmuştur. Bu oluşumun amacı web sitemizin backlink altyapısıni kuvvetlendirmektir. Paravan siteler aracılığıyla bir link döngüsü oluşturularak desteklenen web sayfamız google arama motoru gözünde kısa sürede popüler konumlara gelebilmektedir.

This image has been resized.Click to view original image


Ana sitemize verilen bağlantılardan bazıları riskli olabilmektedir. Google arama motorunun algoritmalarını sık sık güncellediği dönemde üretilen bu oluşum bir çok internet sitesinde çok kısa sürede etkisini göstermiş ve bu nedenle popüler olmuştur. Günümüzde hala bu teknikleri uygulayan bir çok site sahibi bulunmaktadır. Özellikle seo firmalarının kullanmış olduğu bu teknik tamamen hayal gücüne bağlı olarak gelişme göstermektedir. Paravan siteler aracılığıyla oluşturacağımız linkwheel sisteminde başarı kaçınılmazdır. Otoriter sitelerin bizlere sunmuş olduğu ücretsiz blog servislerini değerlendirerek bu sistemi bizlerde web sayfalarımız için uygulayabiliriz. WordPress, Blog.com, Blogger, Tumblr tarzı sitelerden oluşturacağımız blogları kuvvetlendirerek web sitelerimize sağlayacağımız backlink kaynakları ile çok kuvvetli bir link ağı yaratabiliriz. Bu sayede web sayfamızı istemiş olduğumuz kelimelerde ön planlara getirmek de mümkün olacaktır.
LinkWheel sistemin ücretsiz blog sağlayıcılarından temin edeceğiniz siteler ile yapabileceğiniz gibi ücretli olarak alacağınız alan adınız ile de bu tür sistemler oluşturabilirsiniz. Bu oluşuma daha profesyonel olarak bakmak isterseniz alacağınız farklı ip bloklarına kuracağınız web sayfalarıyla daha etkili bir link döngüsü yaratabilirsiniz. Bu olaya sadece blog siteleri ile oluşturulan sistem olarak bakmak aslında yanlış olur. Üst tarafta hayal gücünüzle alakalı olarak değişkenlik göstereceğini paylaşmıştım. YouTube, Vimeo, Dailymotion gibi video paylaşım siteleri, delicous, reddit, diigo gibi sosyal imleme (bookmark) siteleri, makale siteleri ve rss siteleri de bu döngünün içine dahil edilebilir.
Aşağıda güzel bir biçimde hazırlanmış link döngüsü görseli yer almaktadır.

This image has been resized.Click to view original image

0 yorum :

Yorum Gönder