16 Haziran 2014 Pazartesi

zaman : Yorum bırak

Selfie Makinesi İcat Edildi!

"Herkes bir şeyler üretebilir-üretmelidir" sloganı ile yola çıkan ve tüm dünyada ilgi gören Maker Hareketi, icatlar ve deneyim alanlarını kapsayan ilk sergisi halkla buluştu.

Yaklaşık 20 icat ve eserin tanıtımının yapıldığı sergi 200 den fazla ziyaretçiyi ağırladı. Geçtiğimiz hafta sonu Kadıköy Yeldeğirmeni'nde bulunan ortak çalışma alanı, ortak üretim alanı, ortak deneyim alanı olarak düzenlenen İskele 47 isimli atölyede çocuklar gençler ve yetişkinler ilginç icatlarla buluştu.



İcatlar içerisinde en çok ilgi gören projelerden birisi tweet atan selfie makinesi oldu. Bir kaska yerleştirilmiş uzun bir kolun ucundaki fotograf makinesi ile çekilen fotograflar anında tweet edilip osyal medya üzerinde paylaşılabiliyor.

Atölye İstanbul ekibi ise DreamCatcher isimli projesi ile dikkat çekti. Gece lambası gibi görünen cihaz aynı zamanda ses kaydı yapabilyor ve gece sayıkladığınız rüyayı dilerseniz akıllı telefonunza gönderebiliyor. Sergi içerisinde dikkat çeken diğer projelerden biri de 3 boyutlu baskı makineleri ve Lego Mindstrom odağında farklı ve ilginç projeler oldu.

0 yorum :

Yorum Gönder