16 Haziran 2014 Pazartesi

zaman : Yorum bırak

İlk Kablosuz Akıllı Kulaklık: The Dash !



Dünyaca ünlü destek kampanyaları oluşturmaya yarayan Kickstarter sitesi aracılığı ile aranılan desteği bulan ve en ses getirecek ürünlerden biri olan The Dash, ilk kablosuz akıllı kulaklık olarak piyasaya çıkacak.Aklınızda sadece kablosuz bir kulaklık canlanmasın.Bu kulaklık bir çok işlemi kolaylıkla yerine getirebilecek özelliklere sahip.

Giyilebilir teknoloji üzerine son zamanlarda oldukça fazla haber yapıyoruz, bunun nedeni ise artık çoğu firmanın var gücünü bu alana yöneltmesi ve kullanıcılarında oldukça ilgi göstermesi.

Öncelikle tahmin edebileceğiniz üzere temel olarak bir kablosuz kulaklık olan The Dash, oldukça üst seviye bir ses kalitesine sahip (20-20000 Hz, 16 Ohm, toplam harmonik distorsiyon <% 2 1 KHz, 1 mW).Gürültü engellemesi yapabilmesi ile birlikte fazlasıyla kaliteli bir ses sunmakta.Dahili olarak 4 gb kapasitede hafızası bulunan The Dash, iOS ve Android gibi akıllı telefonlara kolaylıkla bağlanabiliyor.



Aklınıza sadece bir kablosuz kulaklığın gelmemesini söylemiştik.Bu konuyu açacak olursak; The Dash sadece bir kulaklık görevi görmüyor aynı zamanda çok yüksek kalitede performans sağlayan bir takip yeteneği mevcut.Nedir bu takip yeteneği? Diye soracak olursanız hemen açıklayalım.

The Dash’in sisteminde barındırdığı 3 eksenli ivme ölçer, kırmızı + IR LED optik sensörler, termometre ve telefonlar için GPS bağlantıları üzerinden önemli verileri ölçebiliyor.Örnek verecek olursak; spor esnasında spor yapan kişinin koştuğu mesafe, yakılan kalori miktarı, zamanı ve hızı, kalp atışlarını, vücut sıcaklığını, oksijen doygunluğu gibi birçok önemli veriyi ölçebilme kabiliyetine sahip.Gerçekten bir devrim niteliği taşıyan ürün saydığımız tüm bu işlemler için dahili bataryasından almış olduğu güç ile yerine getirmekte.Aralıksız 4 saat boyunca müzik dinleyebilir ve dilerseniz takip sistemi ile birlikte müzik dinleyerek 3 saat geçirebilirsiniz.

Bu muhteşem takip sisteminin yanında 1 metreye kadar su geçirmeme özelliği mevcut.Ayrıca aklınıza kablosu olmadığından ve küçük bir cihaz olduğundan çok kolay kaybolabileceği ve bu konu hakkında nasıl bir çözüm üretilebileceği hakkında sorular gelmiş olabilir.Hemen cevaplayalım; The Dash bu gibi kaybolma sorunlarını önlemek için cihazı bulmanıza yarayan özelliği mevcut.Buradan da anlayacağımız üzere, The Dash olası bütün her şeyi düşünmüş ve ona göre tasarlanmış durumda.

0 yorum :

Yorum Gönder